2024-01 |
ESG themes of the restaurant industry: a comparison between full-service and limited-service restaurants |
Journal of Travel and Tourism Marketing
|
2024-01 |
Resilience of the hospitality industry during crises: A comparison between the 2008 financial crisis and COVID-19 |
International Journal of Hospitality Management
|
2023-08 |
어패류의 구매 및 소비 패턴에 따른 소비자 영양, 위생, 안전 인식 분석 |
한국식품조리과학회지
|
2023-06 |
Factors affecting the willingness to pay extra for safe food |
Nutrition Research and Practice
|
2023-04 |
지체장애 특수학교 급식의 학생 식생활 개선 전략 분석 |
동아시아식생활학회지
|
2022-12 |
서울 소재 병설유치원의 급식운영 현황 및 급식운영 관리에 대한 인식 조사: 초등학교 교장과 유치원 원감을 대상으로 |
대한지역사회영양학회지
|
2022-08 |
식품안전성에 대한 인식이 배달 또는 테이크아웃 음식 이용에 미치는 영향 |
대한영양사협회 학술지
|
2022-06 |
코로나19 감염병 상황의 학교급식 대응 메뉴 개발 |
한국식품조리과학회지
|
2022-06 |
COVID-19 팬데믹 시기의 서울지역 학생 비만 요인 분석을 통한 비만 예방교육 프로그램 요구도 조사 |
동아시아식생활학회지
|
2022-05 |
코로나19 팬데믹 초기 서울지역 영양(교)사의 직무스트레스가 자기효능감, 직무만족 및 직무몰입에 미치는 영향 |
대한영양사협회 학술지
|
2022-03 |
코로나19로 인한 소비가치 변화가 구매행동에 미치는 영향 연구 |
(사)디지털산업정보학회 논문지
|
2022-02 |
직무분석을 통한 유치원 설립유형별 영양(교)사의 과업량 및 적정인력 추정 |
대한영양사협회 학술지
|
2022-02 |
COVID-19 상황의 학교급식에서 위기대응식에 대한 급식관리자의 인식 조사 |
대한영양사협회 학술지
|
2022-02 |
How does food choice motives relate to subjective well-being and loyalty? A cross-cultural comparison of vegan restaurant customers in South Korea and Singapore |
Journal of Foodservice Business Research
|
2022-01 |
외식기업의 키오스크(Kiosk)에 대한 소비자의 지각된 위험과 혜택이 이용태도, 만족 및 재이용의도에 미치는 영향 |
Culinary Science & Hospitality Research
|
2021-12 |
1인 가구 연령별 외식 비용에 영향을 미치는 요인 분석 |
(사)디지털산업정보학회 논문지
|
2021-12 |
Food service industry in the era of COVID-19: trends and research implications |
Nutrition Research and Practice
|
2021-11 |
유치원 유형에 따른 영양(교)사의 필수 업무 및 위임 가능 업무 비교·분석 |
대한영양사협회 학술지
|
2021-09 |
The rise of the grocerant: Patrons’ in-store dining experiences and consumption behaviors at grocery retail stores |
Journal of Retailing and Consumer Services
|
2021-09 |
Influence of Gender on the Word-of-mouth Process in Restaurant Consumption Using Chronic Regulatory Focus |
Journal of Quality Assurance in Hospitality and Tourism
|
2021-06 |
청소년의 식생활라이프스타일에 따른 배달․테이크아웃 음식 소비행태 분석 |
동아시아식생활학회지
|
2021-04 |
산업체 위탁급식 전문업체 조리실의 물리적 환경이 조리 종사원의 직무만족 및 직무몰입에 미치는 영향 |
호텔리조트연구
|
2021-03 |
Influential factors for successful knowledge transfer in restaurant franchises |
Journal of Hospitality and Tourism Management
|
2020-12 |
Which brand should be more nervous about nutritional information disclosure: McDonald's or Subway? |
APPETITE
|
2020-08 |
Comparison of college students' behavior toward nutrition information communication between Korea and the US |
NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE
|
2020-08 |
유치원 설립유형별 영양사의 직무 중요도와 수행도 분석 |
동아시아식생활학회지
|
2020-06 |
Customers' perception of the attributes of different formats of menu labeling: a comparison between Korea and the US |
NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE
|
2020-06 |
PSM 기법을 적용한 학교급식 공동구매 공산품의 가격민감도 분석 연구 |
(사)디지털산업정보학회 논문지
|
2020-06 |
Linking creating shared value to customer behaviors in the food service context |
Journal of Hospitality and Tourism Management
|
2020-06 |
레스토랑 고객의 메뉴 선택행동 분석: 메뉴정보 관여도의 매개효과 |
호텔관광연구
|
2020-04 |
Impacts of menu information quality and nutrition information quality on technology acceptance characteristics and behaviors toward fast food restaurants' kiosk |
NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE
|
2019-12 |
외식기업의 배달서비스에 대한 소비가치가 태도, 이용의도 및 지불의도에 미치는 영향 |
(사)디지털산업정보학회 논문지
|
2019-12 |
계획행동이론을 적용한 유기농 베이커리 제품에 관한 소비자 구매프로세스 연구 : 가격민감도의 조절효과 적용 |
(사)디지털산업정보학회 논문지
|
2019-12 |
SNS를 통한 푸드 콘텐츠의 체험마케팅과 브랜드 만족도, 브랜드 신뢰도, 브랜드 정보공유 의도 간의 영향관계 |
외식경영연구
|
2019-08 |
패스트푸드 키오스크 영양정보의 투명성과 정보품질이 고객 행동에 미치는 영향 |
대한영양사협회 학술지
|
2019-03 |
An Effect of CSR Engagement on Brand Image in the Food Service Industry |
(사)디지털산업정보학회 논문지
|
2019-02 |
Consumers’ perception of healthy menu information and its association with menu information involvement: The case of Korean buffet restaurants |
지역산업연구
|
2019-02 |
O2O 외식배달 플랫폼 서비스 특성 신뢰 만족도와 지속사용의도 간의 영향관계 |
호텔관광연구
|
2019-01 |
Consumers' prestige-seeking behavior in premium food markets: Application of the theory of the leisure class |
INTERNATIONAL JOURNAL OF HOSPITALITY MANAGEMENT
|
2019-01 |
Experience, brand prestige, perceived value (functional, hedonic, social, and financial), and loyalty among GROCERANT customers |
INTERNATIONAL JOURNAL OF HOSPITALITY MANAGEMENT
|
2018-12 |
Strategic CSR for airlines: does materiality matter? |
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
|
2018-10 |
캠핑 이용자의 소비행동 분석: 캠핑장 선택 기준 및 캠핑 활동을 중심으로 |
관광레저연구
|
2018-10 |
식재료 표준화 체계에 대한 학교 급식 영양(교)사 인식 조사 |
한국식생활문화학회지
|
2018-08 |
Relationships among behavioral beliefs, past behaviors, attitudes and behavioral intentions toward healthy menu selection |
NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE
|
2018-08 |
고객의 가정식사대용식 구매 현황 및 기대일치정도 분석 |
대한영양사협회 학술지
|
2018-06 |
식품 서비스 기업의 공유가치창출(CSV) 활동이 소비자의 구매 의도에 미치는 영향 |
관광레저연구
|
2018-04 |
Application of the Health Belief Model to customers' use of menu labels in restaurants |
APPETITE
|
2017-11 |
학교급식 식재료 분류 및 품질속성체계 표준화 방안 연구 |
대한영양사협회 학술지
|
2017-08 |
영양교사의 과업량, 직무 긴장 갈등이 직무만족에 미치는 영향 |
대한영양사협회 학술지
|
2017-06 |
한식뷔페레스토랑 고객의 외식동기, 메뉴만족, 고객만족도간의 관계-메뉴만족도의 매개효과 중심으로 |
호텔경영학연구
|
2017-05 |
영양교사의 현재와 미래지향적 직무에서 필수업무와 추가인력을 통해 수행가능한 업무의 비교 |
대한영양사협회 학술지
|
2017-02 |
Customers’ Use of Menu Labeling in Restaurants and Their Perceptions of Menu Labeling Attributes |
대한영양사협회 학술지
|
2017-02 |
대학급식 영양정보 표시에 대한 태도 및 이용동기가 이용의도에 미치는 영향 |
대한영양사협회 학술지
|
2016-11 |
The Effect of the Authenticity of Ethnic Restaurants on Customer Satisfaction and Revisit Intention |
관광레저연구
|
2016-09 |
Relationships between Health beliefs and behavioral intention to use menu labels in restaurants |
관광레저연구
|
2016-05 |
Restaurants’ disclosure of nutritional information as a corporate socialresponsibility initiative: Customers’ attitudinal and behavioral responses |
INTERNATIONAL JOURNAL OF HOSPITALITY MANAGEMENT
|